عمل لوله کشي شامل نصب کردن انواع لوله هاي في، پلاستيک، سيماني و … مي شود. اين لوله ها معمولا براي انتقال آب و گاز در ساختمان ها نصب مي شوند.


اما گاهي لوله هايي هستند که براي انتقال مواد جامد کوچک مورد استفاده مي گيرند و در حال حاضر، در ساختمان هاي متفاوت از لوله هاي بدون سرب استفاده مي کنند تا دوام بالاتري داشته باشند.


سعي داريم به نکات مهم در زمينه تاسيسات، نحوه اجرا و قيمت لوله کشي در اين صفحه از نکت بپردازيم؛ پس با ما همراه باشيد.


نکات مهم هنگام اقدام به تاسيسات لوله کشي ساختمان


در انجام تاسيسات لوله کشي بايد بسيار دقت کرد تا دوباره دچار مشکل نشوند و نياز به تعمير اضافه و پرداخت هزينه هاي مجدد و همچنين اتلاف زمان نباشد. در نتيجه، در تاسيسات اصولي و استاندارد بايد به برخي نکات توجه کرد:



  • لوله فاضلاب بايد در برابر بخارهاي ناشي از هواي فاضلاب، مقاوم باشد و دچار نشست نشود. در نتيجه، اتصالات لوله هاي فاضلاب ساختمان بايد با دقت و مهارت و با استفاده از مواد مرغوب انجام شود.

  • بديهي است که لوله هاي فاضلاب بعد از مدتي دچار گرفتگي مي شود و به اصطلاح چاه فاضلاب پر مي شود؛ در نتيجه هنگام لوله کشي فاضلاب ساختمان بايد به تعداد کافي دريچه به اين منظور، تعبيه شده باشد.

  • اگر سرويس هاي بهداشتي داراي سيفون يا آب بند باشند، نتيجه کار بهتر خواهد بود.

  • عمل تخليه فاضلاب ها نبايد در لايه هاي سطحي خاک و يا آب انجام شود. به اين مورد نيز، در هنگام اجرا و يا تعميرات لوله کشي ساختمان بايد توجه شود.



نحوه اجراي لوله کشي ساختمان:


اصول و اجراي صحيح تاسيسات لوله کشي، بسيار اهميت دارد. اين عمل بايد به روشي صحيح و با دقت انجام شود و به اصول فني آن بايد توجه بسياري کرد تا لوله ها در مدتي طولاني دچار نشست و گرفتگي نشود و نياز به تعميرات و هزينه هاي جانبي نداشته باشد. در نتيجه، بايد ازاقدام و تعميرات لوله کشي نامناسب و ارزان ساختمان خودداري کرد.



توجه داشته باشيد که در زمان انجام تعويض و يا تعمير لوله هاي ساختمان ممکن است به گچ و رنگ ديوار ها آسيب وارد شود که مي توانيد پس از اتمام کار براي گچکاري اقدام نماييد



مراحل اجرا:


در ابتدا، براي تعيين جنس لوله و اندازه آن بايد ميزان و فشار آب مورد نياز سنجيده و مشخص شود. براي روش هاي آبرساني به منازل روش هاي متفاوتي وجود دارد که به فشار آب شهري بستگي دارد و بر اساس اين مورد نوع توزيع مشخص مي شود.


معمولا توزيع آب در ساختمان ها به سه روش انجام مي گيرد که بسته به فشار آب شهري، از يکي از روش هاي زير براي لوله کشي ساختمان استفاده مي شود. :



  • با استفاده از مخزن تحت فشار

  • با استفاده از بوستر پمپ

  • و با استفاده از مخزن ثقلي


در مرحله دوم، بايد نقشه لوله کشي مناسب ساختمان و مناسب آب مصرفي، رسم شود. معمولا نقشه اي که رسم مي شود، به تعداد طبقات ساختمان بستگي دارد. لوله کشي از پايين ترين طبقه يا همان طبقه همکف انجام مي شود و در هر طبقه با توجه به نقشه کشيده شده، محل لوله ها مشخص مي شود.


ارتباط لوله ها با يکديگر با استفاده از ابزار و تاسيسات مناسب و مشخص صورت مي گيرد، مانند: مهره ماسوره، فتينگ ها و . با باز کردن درپوش هاي لوله ها مي توان با استفاده از اين ابزار، آن ها را به يکديگر ارتباط داد.


پس از اينکه روي کليه لوله ها درپوش گذاشته شد و لوله ها مسدود شدند، بايد پايين ترين درپوش سيستم لوله کشي باز شده و اين لوله از آب شهري پر شود. در صورتي که نصب و ارتباط لوله ها به درستي انجام شده باشد، آب به لوله ها و طبقات ديگر منتقل خواهد شد.



در مرحله آخر، لوله ها بايد هواگيري شوند به اين صورت که، در پوش تک تک لوله ها بايد باز شده وهواي موجود در داخل لوله ها تخليه شود. در صورتي که آب از داخل لوله ها بيرون بزند، لوله هواگيري شده است. پس از اينکه هواگيري لوله ها تکميل شد، درپوش ها بايد مجددا بسته و سفت شوند.


در نهايت نيز، سيستم و تاسيسات لوله کشي ساختمان بايد تست شده تا بعدا دچار مشکل نشوند.



به ياد داشته باشيد که هنگام اقدام به نقاشي ساختمان بهتر است از لوله کشي ساختمان خود مطمئن شويد سپس اقدام به اين امر کنيد؛ زيرا در صورت عدم توجه به اين موضوع پس از رنگ آميزي ساختمان در صورت نشت لوله هاي ساختمان مي بايست مجدد اقدام به رنگاري کنيد.



 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سعید سالاری-تاریخ توسعه پسااستعماری جاکفشی ، میزتلویزیون قاب آینه کنسول far30spider دانلودسی30 Erin Thomas کورنا يوسف میرزاCarpet همچنین شما